The world is het meest exclusieve onroerendgoedproject ooit!
Het project The World is een bouwproject vier kilometer uit de kust bij Dubai. Het wordt een archipel van eilandjes, aangelegd in de vorm van de continenten van de wereld nabij de kunstmatig aangelegde Palmeilanden.

Project 'The World' is het grootste baggerproject dat ooit is uitgevoerd in de wereld. Tevens is het het grootste project in omvang, dat aangenomen is door een enkele aannemer. 'The World Archipelago' is een prestigieus project dat bestaat uit het aanwinnen van kunstmatige eilanden in de vorm van de verschillende continenten. Op deze eilanden zullen hotels, appartementen en villa's worden gebouwd. Het project The World wordt vier kilometer voor de kust van Dubai ontwikkeld, voor het strand van Jumeirah dat zich ongeveer 15 kilometer zuidwestelijk van Dubai-stad bevindt. Het werk bestaat uit het bouwen van diverse typen golfbrekers met een totale lengte van ongeveer 25 kilometer waarvoor circa 32 miljoen ton steen nodig is. Dit zijn de grootste golfbrekers die ooit gebouwd zijn.
Verder bestaat het project uit het maken van 300 eilanden binnen de omtrek van de golfbrekers, die zullen bestaan uit ongeveer 325 miljoen kubieke meter zand, inclusief de aanleg van twee havens. Om land aan te winnen zijn vijftien sleephopperzuigers ingezet, die variëren in beuninhoud van 3500 tot 23 000 kubieke meter, waaronder een van de grootste sleephopperzuigers ter wereld. Per week werd ongeveer 3 miljoen kubieke meter zand gewonnen en opgespoten.

Kijk hier voor meer info

Ga naar boven