Dubai Marina is een district in het centrum van wat recent bekend is geworden als "Nieuw Dubai" in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.                                                                            

Het project beslaat een oppervlakte van 4 vierkante kilometer. Deze jachthaven is gesitueerd achter het Jumeirah strand, waar de voor Dubai begrippen oudere hotels Hilton Jumeirah Beach en Sheraton Jumeirah Beach zich bevinden. De Dubai Marina die duidelijk herkenbaar achter het strand opdoemt bestaat vooral uit hoge flatgebouwen. Achter het Jumeirah strand en boulevard "The Walk" doemen vooral zandkleurige flatgebouwen op, die samen één geheel lijken te vormen. Ten noorden van de wateringang van de marina zie je ineens een grotere verscheidenheid aan gebouwen, net als achter de zandkleurige gebouwen. Hier zie je hoogstandjes van architectuur, waarbij liefhebbers van moderne architectuur hun ogen uitkijken.

Dubai Marina is geheel door mensen gemaakt, waarbij de watersporthaven en het kanaal geheel gegraven moesten worden. Het project is voltooid en daarmee het grootste watersport- en woonproject ter wereld. Tot dan was Marina del Rey in Californië de grootste.
Men kan langs de gehele watersporthaven joggen en er zijn talrijke restauranten, café's en terrassen. In het midden van het gebied ligt de yachtclub.

Wolkenkrabbers

  • Dubai Marina bevat veel wolkenkrabbers, waarvan een aantal meer dan 300 meter hoog zijn. Zo wordt het Pentominium: 618 meter hoog, DAMAC: Heights 426 meter, Marina 106: 425 meter en Princess Tower: 414 meter, Cayan Tower: 306 meter, eerst genaamd Infinity Tower, wegens zijn constructie.

Ga naar boven