De toekomst

Abu Dhabi en Dubai vormen nu de grootste en belangrijkste emiraten in de federatie. In Abu Dhabi zetelt de federale regering en de grootste olie-industrie center, terwijl Dubai het voornaamste commerciële center is, met handelsactiviteiten die zich uitstrekken tot ver in de wereld.

Toerisme en handel

Dubai is nog steeds een stad zonder gelijke, waar luxe geen grenzen kent. In de metropool vindt u adembenemende stranden, prestigieuze projecten, luxe en een zeer hoog serviceniveau. U kunt hier royaal shoppen en genieten van de luxe. Dubai is veilig en politiek stabiel voor het hele gezin.

World Expo 2020

Internationale tennistoernooien, woestijnrally's, vliegtuigshows , boot- en paardenraces, het zijn maar enkele van de attracties die bezoekers van over de hele wereld aantrekken. De stad is een aantrekkingspool voor al wie op zoek is naar ontspanning en entertainment in een verfijnd paradijs.
Dubai mag in 2020 de World Expo, de universele wereldtentoonstelling, organiseren. De stad kreeg de voorkeur boven het Russische Jekaterinenburg, nadat eerder het Turkse Izmir en het Braziliaanse São Paulo waren afgevallen. De kandidatuur van Dubai, dat tot de Verenigde Arabische Emiraten behoort, nam deel met het motto 'Connecting minds, creating the future'. Daarmee heeft voor het eerst een Arabisch land de organisatie voor een Wereldtentoonstelling toegewezen gekregen. Er worden 25 miljoen bezoekers verwacht.

World Expo 2020

Ga naar boven